پرویز عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: در حال حاضر روستای "خانم علی لو" در بخش مرادلو شهرستان مشگین شهر نمونه چنین روستایی است که به دلیل نبود آب شرب بهداشتی خالی از سکنه شده است.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه در آمارها این روستا بیش از 20 خانوار دارد، در حال خاضر نزدیک به هفت خانوار از ساکنان کهنسال در این روستا باقی مانده اند.
وی با تاکید به اهمیت آبرسانی به روستاها خواستار توجه ویژه به این مهم شد و افزود: عواقب مهاجرت روستاییان از روستا به شهر هزینه های بیشتری به نسبت تامین آب شرب برای دستگاههای اجرایی دربر خواهد داشت.
به گفته عباسی در حال حاضر تنها 72 درصد خانوارهای روستای و 700 روستا از هزار و 696 روستای استان از آب شرب برخوردارند.
آبرسانی سیار را قبول نداریم
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان در خصوص هزینه های آبرسانی سیار به روستاهای فاقد آب شرب اضافه کرد: در سال گذشته به منظور آبرسانی سیار هزینه ای بالغ بر چهار میلیارد ریال صرف شده است.
وی تاکید کرد: به دلیل صرف هزینه قابل توجه برای آبرسانی اجرای این طرح به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
وی با بیان اینکه آب تهیه شده تا لحظه تحویل به مصرف کننده از سلامت بهداشتی کامل برخوردار است، اضافه کرد: به منظور ردیابی تانکرهای آبرسان به سیستم GPS مجهز شده اند.
ضرورت مشارکت بخش خصوصی در طرحهای آبرسانی
عباسی یکی از مهمترین راهکارهای توسعه طرحهای آبرسانی روستایی را مشارکت بخش خصوصی برشمرد و افزود: بخش خصوصی می تواند با خرید تضمینی طرح آبرسانی را اجرا و آب را از دولت خریداری کند.
وی با یادآوری صحبت با سرمایه گذار بخش خصوصی اضافه کرد: به دلیل بی اعتمادی بخش خصوصی به بخش دولتی سرمایه گذاران تاکنون به صورت عملی اقدام به عقد قرارداد نکرده اند.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان همچنین در خصوص هزینه های آبرسانی جمع آوری شده در مساجد اضافه کرد: این هزینه ها برای خرید انشعاب بوده و برای آبرسانی صرف نمی شود.
وی افزود: علاوه بر استفاده از کمک خیرین تمامی افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی می توانند انشعاب رایگان تهیه کنند.
نظر شما